Kalıcı Epilasyon Türleri Nelerdir? Epilasyon Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kalıcı Epilasyon Türleri Nelerdir? Epilasyon Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kalıcı epilasyon yaptırmaya karar verdiğiniz zaman öncelikle bu alanda biraz bilgi sahibi olmanız gerekir. 1960 yılında geliştirilen ilk lazer cihazı, yenilenen teknolojiyle birlikte gelişerek günümüzdeki modern ve pratik halini almıştır. Önceleri özellikle askeri ve endüstriyel amaçlı kullanılan lazer sistemleri, sonraları tıbbi uygulamalarda kendine yer bulmayı başarır.

Daha çok lekelerin giderilmesinde, dövmelerin çıkarılmasında, kılcal damarların tedavisinde kullanılan lazer tedavisi, 1998 yılında FDA tarafından onaylanarak epilasyon amaçlı kullanılmaya başlanmıştır.

Günümüzde oldukça yaygın bir kullanım alanına sahip olan kalıcı epilasyon, estetik bir görünüm için olmazsa olmaz bir unsur haline gelmiştir. Siz de ani yüksek ısı enerjisiyle kılları üreten kök hücrelerini parçalayan ve kalıcı olarak vücudunuzdaki kıllardan kurtulmanızı sağlayan bu teknolojiden yararlanabilirsiniz.

Kalıcı Epilasyon Neden Tercih Edilir?

Son yıllarda hemen hemen herkesin destek aldığı kalıcı epilasyon, kişisel bakımın önemli bir unsurudur. Günümüzde sadece kadınlar değil, erkekler de vücutlarındaki istenmeyen tüylerden kurtulmak için kalıcı epilasyon uygulamalarını tercih eder. Bu sayede ömür boyunca çok daha pratik ve konforlu bir yaşam sürer.

İstenmeyen tüylerden kurtulmak isteyen kişiler jilet başta olmak üzere ağda, cımbız, kimyasal tüy dökücüler veya ip kullanır. Bununla birlikte bu tür uygulamaların getirdiği çözümler kısa sürelidir ve belirli aralıklarla sürekli bakım işleminin tekrarlanması gerekir.

Kalıcı epilasyon ise adı üstünde kalıcı ve etkili çözümler üretir. Birkaç seanslık uygulamanın ardından tüylerden tamamen kurtulmak mümkün hale gelir. Bu süreçte sadece uygulamanın doğru yapılmasına özen gösterilmesi ve uygulama sonrasında verilen yönergelere uyulması gerekir.

Kalıcı Epilasyon Çeşitleri ve Özellikleri

Kalıcı epilasyon amacıyla kullanılan lazer çeşitleri üç farklı grupta incelenir. Bunlar arasından sizin için hangisi uygunsa o yöntemin belirlenmesi ve uygulanması gerekir. Bunun anlaşılması için ise cilt ve kıl yapısı üzerine belirli testler yapılarak sonuçlar değerlendirilmelidir. Ardından uzman doktorunuz sizin için en ideal olan seçeneği size önerir. Böylece epilasyon çok daha etkili ve başarılı sonuçlar doğurur, herhangi bir yan etkinin oluşumu önlenir.

Kalıcı epilasyon çeşitleri ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Diode Epilasyon
  • Alexandrite Epilasyon
  • Nd Yag Epilasyon

Diode Lazer yönteminde kullanılan dalga boyları diğer yöntemlere göre uzundur. Bu nedenle daha çok koyu renkli tenlerde yer alan istenmeyen tüyler için tercih edilir. Bu lazer yönteminde dalga boyları cildin çok daha derinliklerine iner ve eşsiz bir işlem yaparak tüm tüylerin giderilmesini sağlar

Alexandrite Lazer ise yine oldukça pratik ve etkili çözümlerle karşınıza çıkar. Tüyler işlemin hemen sonrasında giderilir. Bu sayede maksimum memnuniyet yaratır. Bununla birlikte bu işlem daha çok açık tenli kişiler için idealdir.

Nd Yag Lazer de çok koyu tenli kişiler için tasarlanan bir sistemdir ve diğer iki lazere göre daha ağrılı bir yöntemdir. Bu lazer çeşidi nadiren kullanılır ve sadece özenle seçilen kişiler için tercih edilir.

Etkili Bir Kalıcı Epilasyonda Başarıyı Etkileyen Faktörler

Kalıcı epilasyonun istenen sonuçları vermesi için birçok konuda dikkatli davranılması gerekir. Öncelikle epilasyonu uygulayacak kişinin alanında uzman doktor olması gerekir. Kişinin cilt ve kıl yapısını dikkatle analiz eden doktor, uygun lazer yöntemini belirleyerek uygulamanın kusursuz olmasını sağlar.

Başarılı bir epilasyon süreci için;

  • Cihazın doğru seçilmesi,
  • Cilt renginin incelenmesi,
  • Kıl renginin değerlendirilmesi,
  • Cinsiyetin göz önünde bulundurulması gerekir.

Ayrıca lazer öncesinde kişinin kendisi tarafından dikkat etmesi gereken hususlar da vardır. Öncelikle epilasyondan en az bir ay öncesine kadar kıllar kökünden alınmamalıdır. Aynı süreçte bronzlaşma amaçlı solaryuma da girilmemelidir. Kullanılan herhangi bir ilaç ya da mevcut bir deri hastalığı varsa doktora bildirilmelidir.

Bu site ziyaretçileri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmış olup, sağlık hizmeti vermemektedir. Sitedeki bilgiler hiç bir şekilde hastaların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.Tanı ve tedavi mutlak bir doktor tarafından yapılması gereken son derece ciddi işlemlerdir.

Kampanyalardan Haberdar Olun

Tüm Hakları Saklıdır.