Cilt Bakımı

Cilt sorunları çok çeşitli dış etmenlere, fizyolojik sorunlara veya yaş almaya bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu durumların önüne geçmek, olası sorunları tedavi etmek, cildin korunması ve bakımını sağlamak için cilde yönelik bakımların yaptırılması önemlidir. Cilt bakımları, konusunda bilgili ve uzman kişiler tarafında özel kliniklerde yapılan bakımlardır. 

Cilt bakımı öncesinde cildin analizi yapılır. Bu şekilde cildin ihtiyaçları belirlenerek, cilt problemleri tespit edilir. Yapılan tüm bu tespitler nasıl bir medikal bakım yöntem aşamalarının uygulanacağının belirlenmesinde yardımcı olur.

Medikal olarak yapılan bakımlarda bu amaçla tasarlanmış cihazlar bulunur. Bakımın belli aşamalarında bu cihazlar ile daha etkili sonuçların elde edilmesi sağlanır. Gerektiğinde de farklı uygulamalar ile cilt bakımı desteklenir. Mesela, leke ya da akne bakımı gibi özel yöntemlerde bu bakımlarda dahil edilebilir.

Cilt Bakımı Neden Gereklidir?

Birçok nedene bağlı olarak ciltte sorunlar ortaya çıkabilir. Çünkü vücutta etkiye en fazla açık organ cilttir. Dış etmenlerin yanı sıra yaş alma veya fiziksel sorunlar sebebiyle de cilt yıpranır, lekelenir veya pürüzlenir. Özellikle yaşın cilt üzerinde olumsuz etkisi çok fazladır. Dengesiz beslenme, sigara, alkol tüketimi de cildin sağlıklı ve pürüzsüz görünümü olumsuz etkiler. Sivilcelenmeden siyah noktaların oluşmasına kadar farklı sorunlar ortaya çıkabilir. Tüm bu sorunların ortadan kaldırılması içi periyodik olarak yapılacak profesyonel cilt bakımı kusursuz bir cilde ulaşmanızı sağlayacak çok önemli bir adım olur. Sadece yüzünüz için değil, vücuda yapılan tüm vücut bakımı da cildi koruyan önemli unsurlar arasındadır.

Cilt bakımı neden gerekli

Cilt bakımı aslında cildi iyileştirmek ve olası sorunları elimine etmek için uygulanan birçok bakımın tümünü kapsar. Bu bakımlar içerisinde temizlenmeden nemlendirmeye veya maskeye kadar geniş uygulamalar bulunur. Doğru şekilde ve doğru ürünler ile yapılan bakımlar, cildin güzelliğini korur. Parlak ve pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını sağlar. Ciltte oluşan ölü tabakanın alınması ile cilt kendini yenilemeye başlar.

Cilt Bakımının Faydaları Nelerdir?

  • Cilt derinlemesine temizlenir
  • Cildin beslenmesi ve yenilenmesi sağlanır
  • Cildin kan dolaşımı hızlandırılır ve kolajen üretimi tetiklenir
  • Cilde esneklik kazandırılır
  • Cilt üzerinde soruna neden olacak yağ, sebum, siyah noktalar giderilir
  • Yaş alma sebebi ile ortaya çıkabilecek çizgiler ya da sarkmalar engellenir
  • Cildin hem nem hem de yağ dengesi düzenlenir

Cilt bakımı ile cilt parlak bir görünüme kavuşur. Daha sağlıklı ve canlı gözükür.

Cilt bakımı faydaları
Cilt lekeleri

Profesyonel Cilt Bakımı Yaptırmak Hangi Sorunların Ortaya Çıkmasını Önler?

Cilt bakımının periyodik olarak yaptırılması görünümü bozan ciltte istenmeyen sorunların ortaya çıkmasını engellerken, olası durumların iyileşmesinde etkin rol oynar

Sivilce veya siyah noktaların önlenmesi: Bu iki sorunun engellenmesi için ilk yapılması gereken derinlemesine cilt temizliğidir. Ölü hücrelerin yanı sıra deride birikmiş kir, makyaj kalıntısından arındırılmış cilt parlak ve canlı şekilde görünür.

Cilt lekelerinin önlenmesi: Ciltte pek çok nedene bağlı olarak lekelenmeler, cilt tonunda farklılıklar olabilir. Profesyonel cilt bakımında uygulanan yöntemler ve maskeler ile bu lekelerin oluşması ve azalarak yok olması sağlanır.

Gözeneklerin genişlemesini engellemesi: Ciltte ortaya çıkan sivilce ve siyah noktaların nedeni ciltteki gözeneklerin büyüyerek içerisine kirin dolmasıdır. Ayrıca geniş gözenekli cilt yapısı karma ve yağlı ciltlerinde en büyük sorunudur. Uygun cilt bakımı ile ciltteki fazla yağın alınması ve olası sorunların engellenmesi sağlanır.

Cansız ve donuk görünümün önlenmesi: Stres, yorgunluk ve dış etmenler cildin dokusunu bozabilir ve cilt cansız, donuk gözükür. Uygulamalar ve maskeler ile ışıltılı, parlak ve canlı bir cilde kavuşulur. Gözaltındaki koyu halkaların yanı sıra ince çizgilerde kaybolur.

Sivilce önlenmesi
Cilt analizi

Cilt Bakımı Aşamaları Nelerdir?

İlk aşama cihazlarla yapılan cildin analiz edilmesidir. Cilt bakımlarında, cilt analizi uygulanacak yöntemden cihazlara kadar her şeyin belirlenmesinde önemli bir rol oynar. Sonrasında cilt üzerinde bulunması olası yağ, makyaj kalıntıları, kir faktörleri arındırılır. Bu temizleme sonrasında ölü derinin temizlenmesi için peeling uygulaması yapılır. Cilt yapısına göre seçilen peeling ürünleri ile birlikte kullanılan cihazlar ile cilt yüzeyi temizlenirken, gözeneklerin de temizliği yapılır.

Ardından 15-20 dakikalık sıcak buhar terapisi ile temizlenen gözeneklerin açılması sağlanır. Buhar ile cilt yumuşatılır. Eğer ciltte yağ butonları veya siyah nokta gibi sorunlar varsa da bu süreçte cilt bakım uzmanları tarafından temizleme işlemi yapılır. Bu işlem uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Yoksa yeniden oluşması veya iz kalması gibi istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu unsurlardan temizlenen cilt dezenfekte edilerek, arındırılır.

Çeşitli cihazlar ile cilde uygulanan yöntemlerde cilt dokuları da uyarılır. Bu şekilde ciltteki kan akışı hızlandırılır. Cilt yapısına ve sorununa bağlı olarak serumlar kullanılır veya oksijen terapisi de uygulanarak cilt altındaki hücrelerde beslenir. Cildin sıkılaşmasına yönelik maskeler uygulanır. En sonunda nemlendirilir ve cildin daha da rahatlamasını sağlayacak masaj yapılır.

Cilt bakımı ortalama 1,5 saat civarında sürer. Cilt tipinin analizi ile başlar. Cildin temizlenmesinden sonra peeling uygulaması yapılır. Cilt tipine göre peeling ürünlerinde değişiklik olur. 10 veya 15 dakika kadar yüze sıcak buhar verilir. İhtiyaç varsa da sıkma işlemi yapılır. Sonrasında yeniden buharda bekletilir ve cilt dezenfekte edilir. Tonik sonrasında da cilde uygun maske ile nemlendirme yapılır. Klasik cilt bakımında cilt esnekliğini geri kazanır. Daha parlak ve canlı gözükür. Ayda bir defa yapılacak bakım ile cildinizin nasıl iyileştiğini ve esnekliğini kazandığını kolaylıkla görebilirsiniz

Cilt tipi analizi

Cilt Bakımı Yazıları

Dudak Bakımı

Gül Suyu Faydaları

El Masajı

Ankara İğneli Epilasyon

CİLT BAKIMI HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Daha sağlıklı bir cilt için neler yapılmalıdır?

Beslenmenin yanı sıra uygun egzersizler de cildin daha sağlıklı görünmesini sağlayacak unsurlardır. Ayrıca beslenme sırasında alınacak vitamin ve minerallere de dikkat edilmesi gerekir. Özellikle A ve E vitaminlerini içeren gıdalar tüketilmelidir. Bol su içmek cilde iyi gelir. Su cildin hayat kaynağıdır. Düzenli uyku ve spor ile birlikte bakımları yaptığınızda yaşınızda kaç olursa olsun canlı ve parlak bir cilde sahip olurunuz.

Cilt Analizi Ne Demektir?

Ciltteki problemlerin ortaya çıkarılması için dijital yöntemlerle yapılan bir uygulamadır. Cilt analizi yapan makineler ile lekelere, ince çizgi ya da kırışıklıklara neden olacak tüm sorunların nedenleri ortaya çıkarılır. Bu şekilde hem cildinin yapısı, genel sağlığı ve kalitesi hakkında da bilgi sahibi olunurken, uygulanacak çözümler ve bakımlara da karar vermek kolaylaşır.

Ciltte Sorun Olmasa Bile Cilt Bakımı Yaptırılmalıdır mı?

Cilt en önemli organdır. O sebeple periyodik bakımı onun korunmasını sağlayacaktır. Ölü derilerden arındırılması yenilenme sürecini destekleyecektir. Bu nedenle ciltte önemli bir sorun olmasa bile ayda bir defa veya mevsimlerin geçişlerinde profesyonel cilt bakımı yaptırılması uygun olur

Cilt bakımının yan etkisi var mıdır?

Uygulanan yöntemler sebebi ile ciltte belli bir hassaslık, kızarıklık veya bazı durumlarda da minik kabuklanmalar olabilir. Ancak bunlar cildin yapısına bağlı olarak 1 ila 24 saat içerinde kaybolur. Minik kabuklanmalar ise ortalama 5-6 gün içerisinde kendiliğinden iyileşir. Yalnız bu kabukların kopartılmaması önemlidir.

Cilt bakımı ne kadar sürer?

Temizlemeden peelinge, ozon ve buhar terapilerinden komedon temizliğine, serum, maske, krem, masaj ve diğer uygulamalarla birlikte ortalama 1,5 saat civarında sürer.

Cilt bakım fiyatları ne kadardır?

Medikal bakımda uygulamanın şekline cilt analizi sonuçları karar verir. Bu sebeple her cildin durumuna farklı olarak detaylarda değişlikler olabilir. Bu açıdan fiyatlarda standart olmayabilir. Cilt bakımı fiyatları için uzmanlarımızı arayabilirsiniz.

Cilt Bakımı Nedir?

Dermokozmetik ürünler ile cildin canlılığını kazanması, ciltte biriken makyaj artıklarından siyah noktalara veya yağlara kadar cilt cansız görünmesine neden olacak etmenlerin temizlenmesi ve arındırılması işlemlerinin bir bütünüdür. Cilt bakımı öncesi cilt analizinin yapılması ve cildin ihtiyacının öğrenilmesi gerekir.

Cilt Bakımı Hangi Sıklıkla Yapılmalıdır?

Evde yapılan günlük cilt bakımı asla aksatılmamalıdır. Profesyonel cilt bakımı ise cildin durumuna, yaşanılan ortama göre değişiklik gösterir. Bunun için uzmanlardan bilgi almak daha doğrudur. Ancak ortalama ayda bir yapılacak derinlemesine klasik bir cilt bakımı cildinizin sağlıklı ve parlak olmasını sağlayacaktır.

Cilt Bakımından Sonra Neye Dikkat Edilmelidir?

Cilt bakımı sonrasında cilt hassas olacağından iki gün boyunca dikkat edilmesi, uygulamanın etkileri açısından gereklidir. Hele ki ciltte sıkma işlemi olmuşsa daha da mikroplara açık olacaktır. Bu sebeple yakın temastan kaçınılmalıdır. Temiz nevresim ve yastık kılıfı kullanılmalıdır. Yüz temizliğine dikkat edilerek kağıt havlu kullanılmalıdır.

Cilt bakımı ile farklı uygulamalar kullanılabilir mi?

Cilt bakımı öncesi yapılan cilt analizi, cildin sorun ve ihtiyaçlarının ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Cilt bakımı belli bir seviyeye kadar yardımcı olacaktır. Bazı durumlarda farklı uygulamalar ihtiyaç duyulabilir. Komple hizmet veren klinikler bir bütün halinde cilt bakımı ve diğer uygulamaları sunacağından daha verimli sonuçların ortaya çıkması sağlanır. Medikal bakımın durumuna bağlı olarak farklı uygulamalarla rahatlıkla desteklenir. Mesela, anti-aging uygulaması da medikal cilt bakımına dahil edilebilir.

Cilt bakımında neye dikkat edilmelidir?

Cilt bakımında mutlaka bu konuda gerekli cihaz ve ürünlere sahip klinikler ve bu alanda deneyimli uzmanlardan destek alınmalıdır. Cilt analizinin uygun şekilde yapılması ve buna göre uygun cihaz ve ürünlerin kullanılması bilgi ve deneyim ister. Ayrıca klinik ortamının steril olması cilt bakımının daha güvenli olmasını da sağlar.