Kamuflaj Makyaj

Kamuflaj Makyaj Nedir?

Bir gizlenme terimi olan kamuflajın makyaj sanatındaki karşılığı cilt kusurlarını ustalıkla kapatılmasıdır. Ameliyat izleri, lekeler, morluklar ya da yanıklar gibi cilt kusurlarını kapatan kamuflaj makyaj, inanılmaz değişiklikler yaratabilir. Sadece yüzde değil vücudun farklı yerlerinde de istenen görüntüyü oluşturabilir.

Özel bileşenli kapatıcılar, renk düzenleyiciler, krem kapatıcılar, sabitleyici pudra ve sabitleyici sprey gibi profesyonel makyaj ürünleriyle uygulanır. Kamuflaj makyaj sanat, teknik ve son teknoloji malzemelerin gücü ile beni baştan yarat diyenlerin dileğini gerçekleştirir. Kozmetik kamuflaj kremleri 2. Dünya savaşında yararlan pilotların yara izlerini kapatmak için geliştirilmiştir.

Benzer İçerik: Kalıcı Makyaj

kamuflaşlı makyajın farkı

Kamuflaj makyaj ile Klasik Makyaj Arasındaki Farklar Nelerdir?

Günümüzde kadınlar, erkekler ve çocuklar için anormallikleri gizleyen kamuflaj makyaj oldukça değerlidir. Yaşam kalitesini ve özgüveni arttıran bu uygulama ile birçok insan yaşama yeniden tutunabilir. Güzelliğin ve estetiğinde yepyeni bir halidir.

Kamuflaj makyaj ile Klasik Makyaj Arasındaki Farklar Nelerdir?

Kamuflaj makyajın bildiğimiz klasik makyajdan çok önemli farkları vardır:

  • Yüzde ve vücudun çeşitli yerlerinde 2 güne kadar kalıcıdır.
  • SPF 15 ile ultraviyole güneş koruma özellikleri içerir.
  • Dövmeleri ve belirgin yara izlerini kapatabilir.
  • Kusurları kapatırken doğal görünüm yaratır.
  • Kolay uygulanır istendiği zaman da tekrarlanabilir.

Kamuflaj makyaj leke bakımı değildir. Sadece olası farklılıkları kozmetik ürünleri ile kapatılması yöntemidir.

Kamuflaj Makyaj Özellikle Hangi Durumlarda Tercih Edilir?

1940’lı yıllardan beri kamuflaj makyaj çeşitli amaçlar için tercih edilir. Günümüzde de özellikle cilt kusurlarının gizlenmesi amaçlı olarak sıklıkla kullanılan profesyonel bir yöntemdir. Düzeltici dermokozmetoloji olarak da adlandırılan çok yüksek kapatıcı özelliklere sahip makyaj kozmetikleriyle uygulanan özel bir makyaj tekniğidir. Kamuflaj makyaj özellikle şu durumlarda tercih edilir;

  • Ameliyat sonrası: rinoplasti, yüz germe, göz kapağı estetiği
  • Dermatolojik tedaviler: dolgu maddeleri, dermal-abrazyon, lazer
  • Cilt hastalıkları: akne ve akne izleri, rosacea, vitiligo, sedef hastalığı, morfea, LES
kamuflaşlı makyaj çeşitleri

Kalıcı makyaj su geçirmezdir.

Renk tonuna uygun karışımlar hazırlanabilir.

Kamuflaj makyaj istendiğinde çıkarılabilir ve hiçbir yan etkisi yoktur.

etkili makyaj
  • Geçici veya kalıcı cilt kusurları: doğum lekeleri, benler, güneş lekeleri, melazma, travmatik yara izleri

Bunlar dışında kamuflaj makyajı özel günlerde etkili makyaj yaptırmak isteyenler de tercih edilir. Kamuflaj makyajla şaşırtıcı değişimler yaşanabilir. Düzeltici makyaj teknikleri günlük hayatta rahatsız oldukları görünümü değiştirmek isteyenler için harika olanaklar sunar. Görünüş bozukluğuna yol açan her türlü kusuru düzeltebilir.

Jilet izleri, yanıklar, doğum lekeleri gibi cilt kusurlarını kamuflaj makyajla gizlemek mümkündür. Dünya genelinde milyonlarca insan kamuflaj makyaj sayesinde öz benlik saygısını yeniden kazanarak hayata katılım sağlayabilmiştir. Bu makyaj göze yapılan kalıcı eye-liner tekniğinden ayrıdır. Çünkü bu teknikte makyaj istenildiğinde çıkarılabilir.

Kamuflaj Makyaj Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kamuflaj makyaj, doğuştan ya da cerrahi nedenlerden dolayı insanların yüz veya vücudunda renk kusurları olması durumunda uygulanabilir. Uygulama yapılacak kişiye kıyafetleri korumak için uygulama öncesinde kumaş bir örtü giydirilmelidir. Makyaj alanı aydınlatmasının her zaman aynı olması gerekir. Aksi takdirde uygulama sonrası makyajın görüntüsü her ışıkta farklı olabilir. Yapılacak makyajın görüntüsü farklı ışıklarda farklı şekillerde görüneceğinden makyaj yapılan ortamın aydınlatmasının aynı olması yanı sıra doğru olması da çok önemlidir. 

Kullanılacak renkler cilt ile bütünleştirilerek uygun ton bulunmaya çalışılır. Kapatılacak olan bölgede çok koyu bir renk ortaya çıkarsa cilt rengine uygun az miktarda beyaz kapatıcı kullanılır. Eğer bu durumun tam tersi olarak kapatılacak bölgede çok açık bir renk gözlemlenirse az miktarda koyu bir kremle dengeleme işlemi tamamlanır. Uygulama malzemeleri opak olduğu için ciltte tek bir renk oluşur. Makyajın yüzünüze tam oturması için allık ve kapatıcı krem içeren diğer tamamlayıcı ürünleri kullanabilirsiniz. Ürünler yağ bazlı oldukları için cilt üzerinde çalışma yapılırken sadece kusurlu bölge üzerinde çalışılmalı ve dikkatli olunmalıdır. 

kamuflaj makyaj uygulaması
kamuflaş makyaj nasıl yapılır

Problemli bölgeye kamuflaj makyajı yapıldıktan sonra ciltte bulunan gözenek açık olarak duruyorsa makyaj tekniği ile bu durum kapatılabilir. Makyaj sırasında kullanılacak malzemelerde kapatılacak yere göre seçilmelidir. Mesela, eğer kamuflaj makyaj yapılacak yer küçük bir yara izi ise ince uçlu olan fırçalara yeterli olurken, daha büyük yara izlerinde kalın uçlu fırçalar tercih edilmelidir. 

Kamuflaj makyaj yapacak kişinin bu alanda uzmanlığı ve tecrübesi oldukça önemlidir. Çünkü kullanılacak malzemelerin kemik yapısından cilt rengine, ortamın ışığına kadar makyajın yapısını ve doğallığını etkileyen birçok unsur vardır. Kamuflaj makyaj konusunda daha fazla bilgi edinmek isterseniz de bu alanda uzman ve deneyimli ekip arkadaşlarımızı arayarak size özel sunduğumuz çözümleri öğrenebilirsiniz.

Kamuflaj Makyaj Nasıl Uygulanır?

Kamuflaj makyaj uygulamasında ardışık belli aşamalar bulunur.

  • Temizlik,
  • Nemlendirme,
  • Kusurları etkisiz hale getirme,
  • Kusurlu alanların tamamen örtülmesi için özel kapatıcı kullanmak,
  • Doğal görünüm için makyajı ayarlamak, şeklindedir.

Kamuflaj fondöten yüksek derecede pigment içerir. Kremsi yapısıyla farklı renk tonları karıştırılarak uygulanabilir. Cilt şekil bozuklukları, dövmeler, renk değişimleri, yara izleri ve çeşitli lekeler için farklı uygulamalar yapılır. Kamuflaj makyaj profesyonellik ve sanatsal yaklaşım gerektiren bir iştir. Televizyon, sinema ve gösteri sanatları alanlarında kamuflaj makyaj sanatçıları çalışır.

kamuflaş fondöten
ameliyat izi gizleme

Estetik ameliyat sonrası ameliyat izlerini gizlemek için kamuflaj makyaj sıklıkla tercih edilir. Kamuflaj makyaj uygulaması temelde kapatıcı işlemler ve şekillendirici işlemlerden oluşur. Gizlenmek istenen kusurlar özel tekniklerle yeniden biçimlendirilir. Daha küçük burunlu ya da daha büyük gözlü görünmek mümkündür. Hatta daha kaslı görünmek için vücut kamuflaj makyajı da yaptırılabilir. Kamuflaj makyaj uygulamasında dikkat edilmesi gereken şey her leke, yara, iz için kamufle makyajın kullanılamayacağıdır.

Kamuflaj Makyajı Yazıları

Dudak Bakımı

Gül Suyu Faydaları

El Masajı

Ankara İğneli Epilasyon

KAMUFLAJ MAKYAJI HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Yüzümdeki doğum lekesi kamuflaj makyajla gizlenebilir mi?

Kamuflaj makyaj yüzdeki doğum lekelerini tamamen kapatır.

Kamuflaj makyaj ne kadar süre kalıcıdır?

Kamuflaj makyaj 2 gün kalıcıdır. Sorunsuz şekilde bu süreler içerisinde rahatlıkla kullanılır.

Kamuflaj makyajla dövme kapatılabilir mi?

Kamuflaj makyaj dövmelerin kapatılmasında sıklıkla kullanılır.

Yanık izleri nasıl kamufle edilir?

Kamuflaj makyaj uygulaması yanık izlerinde de etkilidir. Yanık, doku aktarımı ile yapılacak derecede ise yani normal derinin çok altında ise cilt parlak ve yapay bir görünüm alabilir. Ciltteki yanıklar kamufle edilirken sonrasında yara izi kamufle aşamaları da takip edilebilir. Fakat burada kamuflaj makyajın iki defa uygulanması gereklidir. Dokunun yumuşaklığını ve parlaklığını kaybetmemesi için yoğun sabitleyici pudraya yer verilmelidir.

Kamuflaj kontür uygulamasından sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Çoğunlukla uygulama sonrasında bir sorunla karşılaşılmasa da zaman zaman birtakım problemler gözlemlenebilir. Kullanılan ürünler yüksek miktarda yağ içerdiğinden dolayı siyah nokta ve akne gibi cilt problemleri oluşabilir. Bunun yanı sıra eğer hassas ciltli biriyseniz alerji ihtimali de göz önünde bulundurularak uygulama öncesi test yapılmalıdır.

Kamuflaj makyaj sürekli yaptırılabilir?

Evet. Kamuflaj makyaj sürekli yenilenebilir. Hiçbir yan etkisi olmaz. Sonrasında cildin iyi şekilde temizlenmesi önemlidir.

Kamuflaj makyajla yüzmeye ya da spor salonuna gidilir mi?

Kamuflaj makyaj suya ve tere dayanıklıdır. Yüzme ve spor aktivitelerine gidebilirsiniz. Yaz veya kış yaptırabilirsiniz.

Kamuflaj makyajı ne zaman kullanılmaz?

Bu makyaj, enfeksiyonların neden olduğu lezyonlarda, kut faz dermatit durumlarında, deri lezyonlarında, eritrodermik ve püstüler sedef hastalığında veya kamuflaj makyajı kullanıcısının kullanmak istediği bileşenlerden herhangi birine karşı bilinen herhangi bir aşırı duyarlılık varsa kullanılmaz.

Kamuflaj makyaj ne kadar sürer?

Kamuflaj makyajda süre uygulama yapılacak bölgeye göre değişebilir. Örneğin akneden kalan izlerin kapatılırken ürün uygulaması yapılıp ciltte 5 dakika bekletildikten sonra fazlalıklar alınır. Fakat daha derin bölgelere ya da dövme için kamuflaj makyaj yapılırken bu süre değişebilir.

Kamuflaj makyaj ile dövme kapatılabilir mi?

Kamuflaj makyaj ile kalıcı ya da geçici olarak dövme kapatılabilir. Geçici dövmelerde bu tür makyaj vücuttan belli bir süre sonrasında kendiliğinden silinir. Kalıcı dövmeler tıbbi müdahale ile ciltten arındırıldığı zaman işleme devam edilebilir.