Kalıcı Makyaj

Estetik bir gönünüm her zaman, kadın veya erkekler için önemli olmuştur. Bu amaçlada birçok ürün formüle edilerek birçok yöntemde estetik ve güzel görünmek için uygulamaya sunulmuştur. Ayrıca zamanın değerli olduğu günümüzde kadınlar makyajlarına çok fazla zaman ayırmak zorunda kalabilirler. Mesela, sabah erken yapılacak bir toplantı öncesi makyaja ayrılan zaman ciddi bir sorun teşkil edebilir. Bu ve benzeri durumlarda makyajın daha hızlı olmasını sağlayan bazı yöntemler kullanılır. Mesela dudak, kaş kontürü veya eye-liner gibi kalıcı uygulamalar makyaj süresini ciddi anlamda kısaltır.

Parmanent Makup

Kalıcı makyaj, permanent make-up yöntemiyle kaş tasarımından dudak renklendirmesine, göz hatlarının belirginleştirmesiden kirpik belirginleştirmeye kadar yapılan tüm uygulamalara verilen isimdir. Micro iğneler aracılığı ile cildin ortalama 0,25 milimetre altına inilir ve renk pigmentleri enjekte edilir.

Kalıcı makyaj uygulamalarında etkili sonuçları nedeni ile Long Timer Liner yöntemi kullanılır. Almanya’da 1986 yılında kurulan marka, mikropigmentasyon kıl tekniği aracılığı ile kalıcı kontür makyajı yapılmasını sağlar. Marka, Alman teknolojisini uzun yıllara dayanan tecrübesini birleştirerek bu konuda dünya genelinde bir otorite olmayı başarmıştır. Marka, kendi yönetimini kullanan kalıcı makyaj sanatçılarına Münih’te gerçekleşen bir sertifika programına dahil eder. Program sonunda başarılı olanlar Elle Linergist unvanına hak kazanırlar.

Kalıcı Makyaj Uygulamaları Nelerdir?

Kalıcı makyaj uygulamaları çok geniştir. Kaş kontüründen kirpik eye-liner uygulamasına, dipliner uygulamasından dudak kontürüne, dudak renklendirilmesinden saç simülasyonuna kadar birçok uygulamayı içerisinde alır. Ancak en sık uygulanan alanları şu şekilde sıralayabiliriz;

Kaş kontür

Kaşlar insanın genel yüz ifadesine önemli etki eden unsurlardır. Seyrek veya şekilsiz kaşlar yüz ifadesini bozar. Kaş kontür işlemler ile yüzün yapısına uygun kaş tasarımı yapılır.

Kalıcı Makyaj Nelerdir
Dudak Kontür

Dudak kontür

İnce dudakların daha kalın gözükmesi, dudakları belirginleştirmek veya asimetrik bozuklukların düzeltilmesi için uygulanır.

Dudak renklendirme

Dudaklardaki doğal pembeliği ortaya çıkaran bir yöntemdir. Dudak renklendirme ile solgun ve cansız dudaklar, özel kalıcı ürünler ile daha canlı ve bakımlı görünür.

Eyeliner kontür

Eyeliner uygulaması gözlerin daha fazla ortaya çıkması için göz üzeri kalem veya fırça ile çizilen eyelinerın kalıcı olarak yapılmasıdır. Ayrıca alt ve üst kirpiklerin hem renklendirilmesi hem de belirginleştirilmesinde de kullanılır.

Kalıcı Makyaj Ne Kadar Kalır?

Kalıcı makyaj bitki özlü boyalar kullanılarak uygulandığı için dövmeden farklı olarak bir ömrü vardır. Her uygulamada olduğu gibi kalıcı makyaj uygulamasında da kalıcılık değişiklik gösterir. Her insan pigment yenileme hızı ve süresi farklı olduğu için ten ve cilt tipine göre kaldığı süre de değişir. Özellikle açık tenli insanların koyu tenli insanlara göre cilt yenilemesi daha hızlı olabildiği için kalıcılık da bu oranda fark edebilir. Bunun haricinde beslenme şekli, kullanılan kozmetikler ve çevresel etkilere bağlı olarak daha uzun ya da kısa süre kalabilir. Ayrıca genç bir cilt ile olgun bir cilt arasında da yenilenme hızı farklılık gösterdiği için genç bir cildin kalıcı makyajı daha kısa süre kalırken olgun bir ciltte daha uzun süre dayanabilir. Belirli aralıklarla rötuş yaptırmanız daha uzun süre kullanabileceğiniz anlamına gelir. Ancak genel olarak belirlemek gerekirse 2 ila 5 yıl arasında kalıcılığı olduğu bilinir. Bu sebeple yaptırmadan önce bunları bilip uzmanınızla görüşmenizde fayda vardır. Kalıcı makyaj konusunda detaylı bilgi almak ya da uzman hizmetlerimizden yararlanmak için bizi her zaman arayabilirsiniz.

Kalıcı Makyaj Ne Kadar Kalır
Kalıcı Makyaj Nedir?

Kalıcı Makyajın Uzun Süre Kalması İçin Yapılması Gerekenler

Kalıcı makyajın uzun süre kalması için yapılması gereken birkaç önemli adım vardır. Bunlardan ilki aslında yaptırdıktan sonraki bakım sürecidir. Özellikle iyileşme sürecinde kaş, eyeliner ve dudak kalıcı makyajından sonra bu bölgeler için özel olarak kullanılan kremler ile deri yenilenmesi sağlanması önemlidir Aksi halde kabul bağlayan bu bölgelerdeki renk atabilir. Bu durumda düzenli bakımlarının eksiksiz bir şekilde yapılması gerekir. Bunun haricinde iyileşme tamamlandıktan sonra düzenli olarak krem kullanmak, cildin kurumasını önlemek ve o bölgeyi besleyebileceğiniz yağlar tercih etmek oldukça önemlidir. Yine de bu konuda bir profesyonelden yardım almanız, uzun süre kullanmanız için gereken tüm bilgileri edinmeniz oldukça önemlidir. Her ne kadar bir zaman sonra renginin solacağı bilinse de ne kadar uzun kullanabilirseniz o kadar iyi olduğu için uzmandan bilgi almanız daha sağlıklı olur. Bu durumda uzman kadromuz ile bu konu hakkında detaylı bir görüşme gerçekleştirebilir, uygulama öncesi ve sonrasında yapacağınız bakımlar hakkında uzmanlarımızdan her zaman bilgi alabilirsiniz.

Kalıcı Makyaj Sildirme

Birçok insan kalıcı makyajı yaptırdıktan sonra uzun süre kullansa ve memnun kalsa da bazıları yapılan işlemden, şeklinden ya da modaya uymadığından dolayı sildirmek isteyebilir. Aslında kullanılan boyalar bitki bazlı olduğu için silme işlemi çok da zor değildir. Kalıcı makyajın silinmesine yönelik olarak birkaç farklı silme işlemi bulunur. Uygulama yöntemlerinden biri kalıcı makyajın yapıldığı bölgeye ilaç enjekte ederek bu bölgedeki boyanın dışarı atılması sağlanır. Bir hafta kadar kalıcı makyaj yapılan bölge kabuk tutar. Bu da işlemin başarılı olduğu anlamına gelir. Bunun haricinde dövme sildirme işleminde olduğu gibi kalıcı makyaj sildirme işleminde de lazer yöntemi kullanılır. Birkaç seansın sonunda uygulanan makyaj tamamen silinerek ciltte herhangi bir deformasyon olmaz. Diğer bir yöntem ise topikal uygulama denilen ve losyon ile kremlerden yardım alınarak uygulanan bir yöntemdir. Silme işleminin yapılabilmesi için uygulamanın üzerinden en az 6 ay geçmiş olması gerekir. Tüm bu uygulamalar steril bir ortamda uzman kişiler tarafından yapılmalı ve yöntemler de aynı şekilde uzmanlar ile birlikte belirlenmelidir. Kalıcı makyaj silinmesi kişiye özel bir uygulamadır. Bu sebeple sildirmek istediğiniz bölgeyi göstererek en doğru yöntemi uzmanlarla birlikte seçilmesi önemlidir.

Kalıcı Makyaj Sildirme
Kalıcı Makyaj Uygulama

Kalıcı Makyaj Uygulamalarından Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kalıcı makyaj işlemleri makyaj süresini kısaltmakla birlikte sürekli bakımlı görünmenin de temelini teşkil eder. Bu sebeple doğal olması çok önemli bir unsurdur.

Kalıcı makyaj yaptırdıktan sonra bazı noktalara dikkat edilmesi hem uygulamanın sağlıklı olması hem de sonuçların etkili olması açısından gereklidir.

  • Kalıcı makyaj işleminden sonra uygulama yapılan yerler, 24 saat süresince suya temas ettirilmemelidir.
  • 1 hafta uygulama yapılmış bölgeye herhangi bir kozmetik ürün uygulanmamalıdır.
  • 1 hafta süresince denize girilmemelidir.
  • Solaryum ve cilt bakımı yaptırılmamalıdır.
  • Güneş ışınlarına direk mazur kalınmamalıdır.
  • Uygulama sonrası oluşan kabuklar asla kopartılmamalıdır.

Kalıcı makyajın sonuçlarının başarısı açısından özel güzellik merkezlerinde ve konusunda uzmanlarına yaptırılması önemlidir.

kalıcı makyaj silinir mi?
Kalıcı Makyaj Ne Kadar Kalır

Kalıcı Makyaj Fiyatları

Her uygulamada olduğu gibi kalıcı makyaj uygulamasında da yapılan bölgeye, kullanılan malzemelere ve ürünlere göre fiyatlar değişiklik gösterebilir. Dudak için yapılan kalıcı makyajın fiyatı ile kalıcı eyeliner uygulamasının fiyatı farklılaşabilir. Bu durumda hem nereye hem de kaç seans kadar yaptırılacağı belirlenmelidir. Örneğin eyeliner yaptırırken biraz daha koyu ve kalın bir çizgi istemeniz halinde fiyat normal uygulamaya göre değişir. Bu durumda fiyatın belirlenmesi için bir uzmandan yardım almak gerekir. Profesyonel biri ile hangi bölgeye nasıl bir makyajın uygun olacağı belirlenmelidir. Özellikle cilt tipinize ve ten renginize bağlı olarak uygulama süresi, şekli ve renkleri farklı olabilir. Bu durumda uzman yardımı ile belirlemek ve fiyatını bu şekilde öğrenmek gerekir. Merkezimi arayarak ya da ziyaret ederek almak hizmete özel çözümlerimizi ve fiyatlarımızı her zaman öğrenebilirsiniz.

Kalıcı Makyaj Yazıları

Günümüzde oldukça önemli bir yere sahip olan dudak bakımı nasıl yapılır, sorunun cevabı görünümüne özen gösteren herkesin merak ettiği konular arasında yer alır.

Son yılların en sevilen cilt bakım ürünlerinden biri olmayı başaran gül suyu, sıklıkla tercih edilir ve üründen maksimum verim elde edilir.

Kan dolaşımı açısından fazlasıyla yararlı olan el masajı nedir, sorusu günümüzde oldukça merak edilen konular arasında kendine yer bulmayı başarır.

İğneli epilasyon işlemini kusursuz şekilde gerçekleştiren bu cihazlardan size uygun olanını tercih ederek ideal bir kullanım gerçekleştirebilirsiniz.

KALICI MAKYAJ HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Kalıcı makyajın riski var mıdır?

Kalıcı makyaj, hijyenik ortamda uzman kişiler tarafından yapıldığında hiçbir riski yoktur. Cilt yapısının alerjik faktörleri belirlemek için önceden test yapılır. Cilt üzerinde fark edilmeyen ve gözükmeyen bir yere küçük bir kalıcı makyaj işlemi yapılır. 2 hafta civarında reaksiyon olup olmadığı gözlemlenir ve sonrasında işlemler gerçekleştirilir.

Kalıcı makyaj sonrası neden kabuklanma olur?

Kalıcı makyaj işlemi yapılan yerlerde cildin durumuna bağlı olarak pigment kabukları oluşur. Gözle görülmeyen ama elle hissedilen bu kabuklar ortalama 1 ila 2 hafta içerisinde kendiliğinden dökülür. Ancak bu kabukların asla kopartılmaması gerekir. Yoksa işlem yapılan bölgede renk farklılıkları ortaya çıkabilir.

Kalıcı makyaj silinir mi?

Kalıcı makyaj belli solüsyonların işlem yapılan bölgeye enjekte edilmesi ile sinilir. Bu ilaçlar kalıcı makyajın deriden atılmasını sağlar. Herhangi bir ya etkisi de yoktur.

Kalıcı Makyaj Sonrası Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Kalıcı makyaj sonrasında ciltte tahribat oluşacağı için direkt olarak güneşe maruz kalmamak ve solaryuma girmemek gerekir. Bunun haricinde su değmemesi de oldukça önemlidir. Aynı şekilde yaraların iyileşme süresi olan ilk haftada herhangi bir kozmetik ürün kullanmamak ve deniz, havuz gibi yerlere girmemek gerekir. Dövme bakımında olduğu gibi kalıcı makyajda da oluşan kabuklar koparılmamalıdır.

Kimler Kalıcı Makyaj Yaptıramaz?

Yetişkin kadın ve erkeklere uygulaması yapılabilen kalıcı makyaj belirli hastalıkları taşıyanlara yapılamaz. Özellikle hamile ve emziren kadınlara yapılmaması önerilir. Bunun dışında AIDS ve HIV virüsü taşıyanlara, şeker hastalarına yapılamaz. Et beni, yürüyen yara ya da mantar olan bölgelere yapılmaz. Cuperozlu ciltlere ve roakutan gibi sivilce ilaçları kullananlara kesinlikle yapılmamalıdır.

Kalıcı makyaj yapılmasında acı hisseder miyim?

Büyük veya ciddi oranda bir acı hissi yoktur. Sadece makinenin titreşimi hissedilir. Ayrıca işlem yapılacak bölgeye de anestezik kremler sürülür. Bu da hissedilecek acıyı büyük oranda engeller. Sadece dudak kontürü sırasında işlem yapacak uzman gerekli görürür ise lokal anestezi yapılır.

Kalıcı makyajın renginin oturması nedir?

Kalıcı makyaj sırasında cilde renk pigmentleri verilir. İlk aşamada istenen renk tam olarak ortaya çıkmaz. Yaklaşık 2 hafta içerisinde renk ortaya çıkar bunda da rengin oturması denir. Bazı cilt yapılarında bağlı olarak süre 3 ila 4 haftaya uzayabilir.

Kalıcı makyaj ne kadar süre kalır?

Cilt esnekliği, nem oranı, yaş ya da çevresel faktörler kalıcı makyajın kalıcılığını etkiler. Ancak normal şartlarda 3 ile 5 yıl arasında kalıcılık sergiler.

Kalıcı Makyaj Güvenli midir?

Profesyonel biri tarafından steril ortamlarda yapılan kalıcı makyaj uygulamaları herhangi bir soruna neden olmaz. Özellikle de kullanılan boyaların bitkisel olduğu düşünüldüğü zaman uzman tarafından yapılan kalıcı makyaj uygulamaları oldukça güvenlidir.

Kalıcı Makyajın İçinde Neler Vardır?

Kalıcı makyaj uygulamalarında kullanılan boyalar tamamen organik ve bitki bazlıdır. Bu boyalar dermatolojik testlerden geçirilerek cilde herhangi bir zarar vermeyeceğinden emin olunduktan sonra kullanılır. Genele bakıldığı zaman herhangi bir alerjik reaksiyon göstermez.